Followers

Bahaya : Pokok Haba Neraka Penyebab Keguguran



Assalamualaikum..


Pokok Haba Neraka -


nama pun dah evil gila kan. pokok ni sangat sangat sangat bahaya kepada wanita yang dah berkahwin terutamanya yang sedang mengandung. pokok ni memang tak ada khasiat tapi orang selalu tanam sebab bunga dia cantik, warna kuning giteu. pokok ni sangat bahaya kepada ibu mengandung kerana boleh menyebabkan keguguran. kalau wanita yang lepas kahwin dan tak sedar dia mengandung pun bahaya, debu bunga pokok ni kalau dihidu boleh sebabkan keguguran.




satu kes diceritakan oleh orang Taman Herba ni, ada sepasang suami isteri ni dah kahwin 20 tahun tapi tak dapat anak. doktor cakap suami dan isteri tak ada masalah apa apa pun, bila dia datang dekat Taman Herba ni baru diorang tahu punca diorang tak dapat anak. rupa rupanya dekat rumah diorang, diorang tanam pokok Haba Neraka ni keliling rumah. memang la tak dapat anak. hari hari sedut debu bunga pokok ni.


dan lagi satu kes, diorang buat pameran dekat satu tempat tu dan diorang tak sedar ada orang ambil sikit pokok ni. lepas berapa lama tu ada sorang perempuan call Taman Herba ni cakap terima kasih sebab pokok Haba Neraka ni memang mujarab, dia guna untuk gugurkan kandungan dia. Astaghfirullah..........




so, cepat cepat la pergi tengok dekat laman rumah masing masing. takut takut la ada tanam pokok ni buat hiasan jadi pagar rumah. lebih baik buang tanam pokok lain. nanti tak pasal pasal baby dalam kandungan jadi mangsa.




5 comments:

faie mohamad said...

ooo.. dah pernah dgr nama pokok ni masa progrm ari tu.. ketua kt situ pn ckp bnda yg same... urmmmm

Dikbi Kamaruddin said...

macam pokok pandan je..

s h a said...

memang cantik...sha pnah je tgk org tanam buat hiasan rasanya.ish3.nama dia pon memang dah scary kn.thanx for sharing miss purple. :)

aisya said...

nama pun dh menakutkan.. thnks ye.. huhu

Anis Farhana said...

Amboi , nama . seramnya . tak pernah jumpak pun pokok tu . hmm :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...