Followers

Jumpa Fatin Liyana


Assalamualaikum..


Rezeki tak dijangka. Kadang-kadang kita teringin nak sangat something tu, tapi tak dapat. Dan kadang-kadang, tiba-tiba kita dapat something yang tak dijangka. It goes to me..


Dulu zaman fanatik berblogging, aku suka sangat baca beberapa blog yang famous. Antaranya blog Yuyu Zulaikha, Fathin Liyana and Mama Kembar 3. Dan aku teringin sangat nak jumpa dengan mereka-mereka ni. Yela, blogger famous kan. 


Dan bila dah lama, dah tak fanatik nak berblogging (almaklumlah hidup buzy kalah perdana menteri), dan tak terfikir pun nak jumpa mereka-mereka ni, then terjumpa. At the moment yang tak dijangka pulak tu.


Hari tu aku ke HUKM untuk melawat pengetua kolej yang masuk hospital. Masuk kali ni, kali ke-4 aku melawat dia sepanjang 2 kali dia masuk situ. Dan kebiasaannya, aku akan parking kat tempat pelawat yang berbayar tapi hari tu tiba-tiba pulak kitorang parking tempat lain dan ikut lif lain. 


Tengah-tengah tunggu lif then I saw her. Fatin Liyana. Tunggu lif sekali. Perghhh, Jumpa Dr. blogger kat hospital. Untuk sape yang tak tahu, FL ni sekarang houseman kat HUKM bahagian surgery. 




Then weolz sempat la chit-chat kejap sementara tunggu lif yang lambat -,-' . She is very humble and simple. Tapi dia ingat aku kakak, hurmmmmm -__-


Saat-saat Genting


Assalamualaikum..


Minggu ni dah masuk minggu ke-14 pembelajaran. Bagi student degree dan ke atas, minggu ni minggu last kelas sebelum study week. Dan selalunya minggu ni la semua lecturer nak buat kelas ganti, nak buat presentation dan minggu untuk submit esaimen yang dah dikumpul dari minggu 1 dulu. 


Bagi student master pulak, minggu ni adalah minggu untuk submit tesis. Sem ni aku lega sikit sebab esaimen tak de la sebanyak sem lepas. Tapi sem ni lagi genting sebab lepas submit tesis, maknanya lepas tu akan ada viva dan aku dah nak habis belajar!


Lagi sekali aku akan habis belajar. Dulu masa degree aku harap sangat lepas habis terus dapat kerja. Dan doa aku dimakbulkan, tapi aku dapat kerja yang bukan bidang aku dan aku resign. Dan kali ni sekali lagi aku berharap. Kalau dulu aku kecilkan scope aku nak kerja dekat Ipoh je sebab nak duduk rumah, tapi kali ni aku dah pasrah kalau dapat jauh pun. Yang penting aku nak kerja cepat dan bagi parents duit.


Harapnya semua urusan aku dipermudahkan. Tak sabar nak habis master dah ni. 




Kena Start Menulis Balik



Assalamualaikum..


Setiap hari aku mesti buka blog ni walaupun dah berabad berzaman tak menulis. Rindu memang rindu. Cerita banyak nak update. Tapi mood nak mengarang ayat tu, adoiii. Hilang sudah skill mengayat yang Cikgu Salmah ajar masa sekolah menengah dulu. 


Tadi aku baca blog yang mesti semua orang kenal, BEN ASHAARI. Then terbaca ayat ni yang membuatkan rasa nak kembali menulis.




Rasanya aku dah kena start aktif berblog semula. Maklum la tak lama lagi dah start jadi penganggur bertauliah semula. Tinggal sebulan je lagi. Pejam celik, pejam celik dah habis belajar lagi sekali. Cepatnya masa.....  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...