Followers

Hangat.My

Assalamualaikum....


korang selalu baca cerita gosip artis-artis Malaysia tak??  tipu la kalau tak pernah kan?  tak kan korang tak ambil tahu langsung pasal Yuna dengan Qi dah berpisah kan?  takkan tak nak tahu KFCH sekarang ni bercinta dengan sape kan? hihi...


ni bukan nak cerita pasal point jaga tepi kain orang tapi mesti kita nak ambil tahu pasal dunia luar kan? takkan la duduk online update blog 24 jam tapi tak tahu langsung perkembangan dunia luar...  bila kawan-kawan cerita pasal gambar Nora Danish seksi gile,  hah,  baru nak buat muka terpinga-pinga...   tapi kata 24 jam duduk online...   Mak cik Senah dekat kampung yang tak ada komputer pun tahu gosip pasal artis...  korang yang bajet moden wifi laju bapak pun tak tahu kan....  hihi.... ^,^



aku selalu baca gosip-gosip artis ni dekat Beautifulnara.com je.. tapi banyak lagi blog-blog pasal artis macam  ohbulan , portal murai dan lain-lain yang memang wujud...   tapi baru-baru ni , tak tahu la memang baru atau aku yang lambat , ada pulak Hangat.My...  blog ni pun macam ok jugak tapi jarang diperkatakan...  ke aku yang tak tahu?  hah, tak tau la pulak kan....  kadang-kadang aku memang lambat sikit..   hihi =___=






Chocolate & Candy Fair

Assalamualaikum....


yoo...  yoo....  yooo....   jom-jom kita pergi serbu Mid Valley sekarang...  ada Malaysia 6th Chocolate & Candy Fair 2012...   best wehhh...  kepada sesape yang memang hantu coklat tu karnival ni memang ditujukan untuk korang...  baik datang cepat sebelum habis...  macam-macam jenis coklat ada dan  murah-murah ni.....


ni banner event tu....


kalau tak ada duit ,  nak makan free pun dialu-alukan...  hihi...   diorang ada sediakan banyak coklat-coklat untuk di rasa oleh pengunjung...   korang datang melawat setiap gerai pun boleh kenyang....  mula-mula korang buat la muka macam berminat nak beli , nanti mesti diorang bagi korang rasa....  bila korang dah habiskan satu bekas tu korang cakap la lepas ni datang balik...    senyap-senyap korang bla terus...   haha...   amacam bagus tak idea ni?   ^,^....


coklat fair ni hari ni last..   sampai pukul 9 malam ni je...   so, cepat-cepat la bersiap sekarang...   ayuuuhhhh, kita serbu ramai-ramai....!!




Surpriseeeeee!!!

Assalamualaikum.......


yeayyy...  saya dapat hadiahhh....  oyeaaahhhhh , nak bangga nak bangga.... 


ini la hadiahnya ... apakah isi kandungannya??


cakkk....  bebe la...  so cute...


*melting...



biarla rahsia~




konvokesyen USM..

Assalamualaikum..


sabtu yang lepas satu-satunya kakak aku telah selamat konvo di USM...  siyesly aku still lagi macam tak percaya yang kakak aku dah dapat degree sebab kami beza umur hanya 1 tahun , bila dia dah dapat degree maknanya lepas ni masa aku pulak bakal menyusul...  huuuhuuuu.....  cepatnya masa berlalu...  rasa macam baru semalam aku kami jalan kaki pergi sekolah rendah berdua...  tengok-tengok dia dah berjalan atas pentas untuk ambil ijazah...  =(


all in purple...



since kecil lagi aku dengan kakak aku sangat rapat...  maybe sebab umur kitorang beza setahun je...  adik-adik bawah aku beza dua tahun , so diorang rapat berdua la...  dulu bila kitorang jalan kaki pergi sekolah rendah sama-sama , mesti ada orang tanya , korang kembar ke??  ramai yang ingat kitorang kembar.... 


my sister wif beloved parents...=)

bila dah masuk sekolah menengah , kakak aku dapat masuk sekolah asrama... lepas tu aku pulak masuk asrama tapi tak dapat sekolah yang sama...  masa tu kitorang dah jarak sikit tapi walaupun kitorang jarang jumpa ,setiap kali balik je mesti kitorang sembang macam-macam....  share cerita pasal hostel , pasal kawan , pakwe...  maklum la masa sekolah dulu kakak aku ni banyak kapel sikit...  dah besor ni je tak ada orang nak melekat...  hihi..  ^_^

my beloved sister...  ok, aku tinggi sikit dari dia... =)



boleh dikatakan kakak aku ni la jadi inspirasi adik-adik dia..  yela, anak sulung kan...  kalau kakak aku masuk matrik , means adik-adik dia pun akan masuk matrik...  kakak aku masuk u , kami pun masuk u...  dalam belajar pun aku selalu jadikan kakak aku sebagai inspirasi... macam masa nak SPM dulu , aku tanya kakak aku macam mana cara dia belajar....  kakak aku ni pandai tapi dia banyak main...  tapi aku ikut yang banyak main tu je... yang pandai tu idoknye teman ikot...=)


now, kakak aku sambung master dekat USM jugak...  aku pun dalam dilema , lepas ni nak sambung ke tak? tapi aku nak kerja , malas belajar dah...  lagi 1 sebab aku tak nak kahwin lambat... hihi...  gataii!!




Ikan isap botol susu??

Assalamualaikum...

korang pernah tengok ikan isap botol susu tak??   
tak percaya?? 
meh nak tunjuk....
live from Guangzhou , China.....!!





tak percaya lagi???  









ok now percaya tak??  
kalau tak percaya jugak belanja aku tiket kapal terbang ke Guangzhou...  
malam ni jugak kita terbang....   =)



Place : Shang Xia Jiu Lu , Guangzhou , China




Berkinja-kinja di Seoul Garden

Assalamualaikum...
Seoul Garden??  taman permainan ke??   haha...  sesiapa yang peminatsusahmati movie-movie korea ni mesti pernah pergi Seoul Garden kan??  kalau tak pernah pergi jangan la mengaku yang anda giler korea....   huaahuaaahuaaaa....=D  (mesti ramai peminat korea marah aku ni!!) 



dah nama pun Seoul mesti la tempat ni ada relate dengan korea kan...  Seoul Garden ni adalah restoran yang jual makanan or masakan korea...  untuk orang macam aku yang bila tengok cerita Family Outing baru rajin tunjuk muka kat dapur , jahanamkan barang-barang dapur mak aku untuk cuba masak sup telur ala Hyori , memang wajib la pergi Seoul Garden ni...  memang hilang kempunan anda...!!




Seoul Garden ni ada banyak cawangan....  ada dekat Penang , Mid Valley , Melaka...  yang aku pergi ni dekat IOI Mall , Puchong...  tempat dia sangat strategik...  naik eskalator dekat tempat parking terus jumpa restoran tu sebelah kanan...  dekat sebelah-sebelah tu ada tutty fruity dan macam-macam lagi...


bila dah masuk Seoul Garden ni korang mesti dah tak pandang semua benda-benda lain dah...  nak tahu kenapa??   sebabnya , dekat sini semua ada....  Seoul Garden ni guna konsep buffey macam dekat hotel-hotel tu...  korang masuk bayar RM35 lepas tu korang makan la banyak mana pun korang nak makan....  nak duduk situ dari pagi sampai malam pun tak ada sape nak marah...  


makanan dia kebanyakkannya grill dan steamboat...  korang ambik makanan-makanan mentah yang diorang dah sediakan dan masak sendiri dekat meja masing-masing...


tempat masak grill dan steamboat kat meja...  



meja untuk 6 orang makan...  macam nak buat kenduri...  =)


menu utama untuk grill dan steamboat ni adalah seafood , ayam dan daging....  ada udang besar-besar , ketam , sotong , kerang , lala dan banyak lagi....  masa ni la korang nak mencekikdarah seafood banyak-banyak tanpa mempedulikan masalah resdung korang...



daging pulak diorang dah siap perap dan ada macam-macam jenis...  ada beef coffee , curry , blackpepper dan macam-macam lagi...  kalau lapar sangat ada sedia jugak nasi putih , nasi goreng dan macam-macam lagi...  tak ketinggalan ada sayur-sayuran like salad , kangkung , bayam dan desert seperti aiskrim dan ABC....



dan kalau dah pergi restoran korea mesti la kita nak try kimchi kan...  yeaa....  kimchi pun ada dekat sini tapi bagi orang yang tekak sambal belacan macam aku ni bila makan kimchi rasa nak muntah...  dekat kimchi ni ada rasa something yang kuat dan mmmmm....  tak tahu macam mana nak explain tapi memang tak sedap....=_____=





kalau dah lapar sangat bole masak ball-ball tu dulu sebab daging dan lain-lain kena tunggu lama sikit... 


makan gaya korea sikit...=)


muka-muka buruk lantak.... =*


balik-balik baju tudung semua bau asap je...  =_____=


p/s : lepas ni aku nak bukak Gangnam Garden pulak la...  agak-agak ramai tak yang nak datang??  =)

Pilihanraya Kampus??=____=

Assalamualaikum...


semalam bukak-bukak smpweb ukm (tempat untuk student ukm daftar kursus online) keluar satu pop-ups...




ok fine!! pilihan raya kampus sudah bermula...  pada sesiapa student after school tu mesti tahu macam mana pilihan raya kampus ni dijalankan...  sepanjang 3 tahun aku duduk UKM ni baru sekali aku rasa suasana pilihan raya kampus ni tapi erkkkk....  baik tak payah buat la.....  =________=



from my experience last time, aku rasa pilihan raya kampus ni lagi extreme dari pilihan raya umum negara.....   if pilihan raya umum tu orang tua-tua or dewasa yang bertanding and whatever they did, mereka perlu berjaga-jaga sebab kalau tak berjaga-jaga nanti masuk tv terpangpang famous 1 Malaysia kan...  tapi pilihan raya kampus ni for university students....  and almost all university student adalah REMAJA...  can u guys imagine bila darah-darah muda ni fight to each other hanya untuk meraih undi... setiap hari pagi, petang , siang, malam berarak pergi setiap kolej, nyanyi lagu parti masing-masing, laung macam-macam, buat talk sambil fight each other....



nak dijadikan cerita kenangan pilihan raya kampus masa aku 1st year...   faham-faham la budak-budak first year ni mesti wajib ikut setiap event kan...  masa tu kolej buat talk untuk budak-budak hingusan yang tak tau pape ni cara-cara nak pangkah undi.... lepas tu parti A datang bagi talk pasal manifesto diorang and etc....  parti A ni bagi talk memang pengetua kolej benarkan sebab diorang dah hantar surat mintak kebenaran...  



masa tengah talk tu tiba-tiba parti B datang ramai-ramai macam gangster , buat bising kutuk-kutuk , laung macam-macam....  dan semua pihak pengurusan dah menggelabah sebab diorang datang ramai-ramai dan tak mintak kebenaran.....   at that time aku rasa nak lari je...  takut la apa-apa jadi... dah extreme sangat nanti bergaduh pulak.....erkkkk,,,   siyesly sangat menakutkan.....


harap-harap tahun ni perkara macam tu tak jadi lagi la....  ingat sikit tujuan sebenar kita datang u ni untuk apa...  ingat sikit macam mana bangganya parents kita masa hantar kita daftar dulu....  jangan sebab perkara-perkara macam ni, terlampau extreme sangat kat benda-benda ni sampai tersilap langkah,   nanti kena buang u pulak....  kesian kat parents kita kan....=)



p/s : entry ni tak ada kena mengena dengan politik ek....peaceeee...=)




SEGMEN : Jom tingkatkan Followers Sampai Lebam

Assalamualaikum...
annyonghaesayo (sila baca ann yong makan sayur)....  balik-balik dari kelas sambil online dan makan char kuei tiaw tiba-tiba nampak satu segmen ni... aishhh,  macam best je....




nama segmen pun dah gempak kan?? 
selagi tak lebam jangan berhenti ek....    hihi...  =)



caranya sangat mudah.... (ni copy paste dari tuan pnye blog..=D)
Buat satu entry " Jom tingkatkan followers sampai lebam " -letak banner kat entry
 Letak jumlah followers korang * yang sekarang * - terpulang nak printscreen ke hape ke .

 Letak link entry yang korang buat kat dalam kotak komen di bawah ni .
 Last , follow blog wa *malu* - semua peserta akan difollow back .




bilangan follower blog ni sekarang adalahhhhh.....

148 orang...!!


mari ramai-ramai kita lebamkan diri kita dengan menambah follower.....   yeayyyyy....=D   (opsss,  terlebih excited plak)



Menantu Hantu




Ada satu famili. Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.


Bapa mertua tak bergerak, senyap saja. Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.


Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: "Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.


Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: "Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".

=D ♥



Student Final Year dah.



Assalamualaikum...


sem ini sangat la bosan aku rasakan....   setiap hari kelas hanya bermula selepas jam 12 tengahari...  tu pun hari isnin je...  hari-hari lain pukul 2 dan pukul 4...  hah, ambik kau!!....  nak kelas relax sangat kan...  jalan jauh-jauh pergi fakulti hanya untuk attend kelas sejam dua je....   sangat la relax kan...  dah macam budak master je....  


tapi lagi relax,  lagi tak bermakna hidup aku rasa...  dapat pulak macam semalam,  satu u tak dapat connect internet....  wow,  heavennye rasa dunia tanpa internet kan??  siapa yang pernah rasa mungkin tahu apa yang aku rasa....  rasa macam nak bukak semua set-set katil dan almari dalam bilik ni dan pasangkan semula.... (ok, itu tipu!!)  =_________=



actually banyak kerja sebenarnya...  al-maklum la student final year kan.... =))  hua3x....  tapi bila dah relax sangat rasa macam ala,  esok-esok pun boleh buat...  banyak masa lagi....  esok ke esok,  esok ke esok,   hah, memang esok nak hantar assignment la baru terhegeh-hegeh nak buat kan....   hikkkk3x...!!  dah tau dah siapa yang suka buat kerja last-last minit ni....  gigigggggiiiiiii...=D


PTPTPU penipu..!!

Assalamualaikum..


hah, nampak tak tajuk geram kat atas tu....   erkkk,  memang aku tengah geram...  geram dengan PTPTPU!!  dah ramai dah orang cakap PTPTPU ni tipu tapi aku selalu back up sebab student yang pinjam PTPTPU ni selalunya memang bergantung kat benda alah ni....  kalau nak komplen pon kita still pinjam duit diorang....  tapi bila benda ni kena sebijik dekat batang hidung aku,  aku pun rasa geram sangat!!!!


mana tak geram,  total pinjaman keseluruhan aku RM21000...  means RM3500 setiap sem...  but setiap kali duit masuk,  aku tak pernah dapat tepat-tepat...  dulu aku tak perasan benda ni tapi start sem lepas banyak sangat komplen pasal PTPTPU ni,  aku pun rasa was-was pulak...  


so, sem lepas aku kol hotline PTPTPU ni nak tanya berapa kali dah WPP ditolak dari akaun aku...  sepatutnya 3 kali je kan RM500 satu sem...  sem lepas iaitu sem 4 aku kol,  diorang cakap baru 2 KALI....  lagi sekali nak highlightkan BARU 2 KALI!!!   aikkkk,  aku rasa macam setiap sem diorang tolak...  setiap kali duit aku masuk, baru sekali je capai RM2000...  yang lain harammmmmmm....  padahal yuran aku selalunya kurang dari RM1200....  yang lain mana hilangnya???


tak apa la,  aku tengok pulak sem ni....  ok, bila duit masuk je, aku kira-kira kalau dah tolak yuran n WPP duit tu still tak cukup RM11...  xpela,  RM11 je malas nak berkira sangat....  so, kiranya WPP aku settle la kan sem ni....   tapi bila aku kol balik PTPTPU untuk konfemkan balik berapa kali dah diorang tolak,  diorang cakap baru 2 KALI!!!  2 KALI tu ialah SEMESTER LEPAS dengan SEMESTER INI...  WTH???  aku kol sem lepas korang cakap dah 2 kali tolak, termasuk sem ni sepatutnya dah 3 kali....  nape pulak termasuk sem ni baru 2 kali??  


dah la pegawai yang bercakap dengan aku tu suara harammmmm menyombong....   macam tu ke cara layan orang yang tertulis dalam Piagam Pelanggan yang korang gantung kat dinding office tu??!! grrrr..........


dulu mungkin aku tak kisah sangat pasal benda macam ni sebab aku rasa macam orang dah bagi pinjam tu bersyukur je la....   tapi sekarang ni aku dah sedar duit yang kita pinjam tu nanti kita yang akan bayar balik....   kalau setiap sem aku dapat tak cukup dan total semua pun tak cukup RM21000, buat apa aku nak bayar banyak tu jugak...  dah la plus bunga lagi....  mangkau la kalau macam ni!!  memang lambat la aku kahwin sebab nak bayar duit pinjaman yang korang bagi tak cukup ni!!!


so,  kepada semua peminjam PTPTPU ni....   cek la sama ada duit yang korang dapat tu sama tak dengan jumlah yang korang pinjam....   nanti korang pun lambat kahwin macam aku jugak....huk3x!!   kepada sape-sape yang alami benda yang sama macam aku ni,  apa yang korang buat??=(



With New Spirit



Assalamualaikum


bermulanya sem baru maka bermulanya pertempuran terakhir bagi final years student menggenggam segulung ijazah...   waaaaa....  macam tak percaya je aku dah masuk tahun akhir....  rasa macam baru semalam daftar masuk UKM ni...



as usual,  hari pertama masuk sesi baru ni banyak gelagat baru yang kita boleh tengok...  student 1st year perempuan dengan baju kurung biru berserta kad matrik bergantung kat leher....  student 1st year lelaki berkemeja putih, bertai ukm berserta kad matrik digantung di leher...  student 2nd year dah up sikit kepala sebab dah jadi senior....  plus student tahun 3 pulak semua status tension je sebab takut final year subjek susah...



ni memang skema habis...!!


tu belum lagi campur dengan fashion-fashion baru yang tak dapat ditonjolkan masa cuti sem 2 bulan hari tu... tudung berkerawang, bermanik-manik penuh....  baju raya mengalahkan mak datin....  huaaaa....  badan-badan persatuan pun macam tau-tau je yang ptptpu masuk awal sem ni,  hari 1st pon dah panggil orang luar datang berniaga tudung, buku dan siap dengan pc fair lagi dekat sini...  aigoooo....  memang pandai menggoda....



akhir kata kepada semua insan-insan yang bernama pelajar....  ni aku nak share sikit adab belajar...  mari sama-sama kita amalkan ekkkkk...............  semoga beroleh kejayaannnnnn............   aminnnnn........







Bilik baru =(

Assalamualaikum...


selesai Minggu Mesra Pelajar,   hidup kembali normal semula...  1st thing yang aku buat adalah tidur sepuas-puas hati...  =)  memang puas la sampai bangun pun lambat giler....  actually aku nak update pasal pindah bilik....   yuppp!!  aku dapat bilik baru...  dan aku tak happy langsung kena tukar bilik kali ni sebab sepatutnya aku dapat stay bilik lama tapi aku pun tak tahu kenapa kena tukar....


my new katil, meja n almari....   tilam pun bogel lagi...

apa yang aku tak happy pasal bilik ni??   yang utama sebab bilik ni dekat tingkat 3...  eleh,  ko ni tingkat 3 je pun nak kecoh!!  bukan la nak kecoh tapi dah 2 tahun aku duduk tingkat bawah walaupun bilik berlainan dan aku sayang giler bilik aku sesi lepas sebab tu bilik yang aku pilih sendiri dan sangat perfect bagi aku....


yang kedua sebab aku kena kemas balik bilik ni dari awal...   waaarghhhh......   malasnye.....  dah la tikar aku kena curi dengan mak cik cleaner....   eee...  geram je rasa.....


see barang-barang yang kena angkut....  angkat sorang-sorang ok...  bukan secara berjemaah!!


rumate tak ada lagi tumpang tempat dia dulu...

ni dah kena pindah tingkat 3 memang kurus la aku lepas ni....  nak angkut barang lagi....  aku pulak memang jenis malas pergi beli makanan walaupun bilik tingkat bawah dan depan cafe...  bila dapat bilik tingkat 3 ni lagi nampak la kemalasan aku nak pergi beli makanan lepas ni...  jangan tanya kenapa lepas 2 minggu badan aku tinggal tulang je....


finally......  ni pun buku tak habis kemas lagi... still bersepah!!







Terharu sangat...

Assalamualaikum...



selesai sudah Minggu Mesra Pelajar bagi sesi 2012/2013 dengan berakhirnya Majlis Makan Malam bersama Pengetua malam tadi....    selepas berhempas pulas hampir 2 minggu tak cukup tidur tapi terlebih makan,  kami PC-PC KDO mampu jugak bertahan tanpa ada yang dimasukkan ke hospital....    huhu...  =_______=


group 5 iaitu group kucing pulak berjaya dapat tempat ke-3 dan merupakan salah 1 daripada 4 group yang dapat markah tertinggi dan sama....   i'm proud to be their PC...   dan paling sedih bila kami, PC-PC semua buat persembahan cheers penutup...  kami mintak maaf dengan adik-adik dan tanggalkan tag nama sebagai simbolik perletakan jawatan sebagai PC...   siyesly rasa macam nak menangis masa tu....  



....group kucing bersama bonda pengetua dan felo....


...love adik-adik saya....



....group kucing....


after dinner,  TNC HEPA as VVIP masa dinner tu update facebook mention pasal KDO...


"Sebentar tadi bersama warga KDO - makan malam bersama pengetua. Dihujung acara, PC/JAKSA/FELO membuat persembahan berkumpulan dan diakhiri dengan ucapan MAAF kepada adik-adik di atas semua kesalahan yang dilakukan sepanjang mengendalikan MMP.. diikuti dengan body-language tunduk memohon maaf... I am touched.."


memori as PC tahun ni memang paling berkesan....   tahun depan dah tak dapat merasa semua ni sebab insyaallah dah grad time tu...   hopefully adik-adik akan ingat kenangan Minggu Mesra Pelajar sampai bila-bila......



KUSDO

Assalamualaikum....



Sempena Minggu Mesra Pelajar,  semalam ada sesi perkenalan bagi kelab-kelab yang ada di bawah Kolej Dato' Onn....   so semalam aku tolong ketua kelab usahawan baru buat video aktiviti sepanjang sesi lepas untuk tarik lagi ramai student masuk Kelab Keusahawanan Kolej Dato' Onn  (KUSDO)....



video


aku bukan pakar pun untuk buat video-video bagai ni....  just guna movie maker je...  but bila tengok video ni ditayangkan semalam,   aku rasa sedih pulak...  tak sangka aku berjaya buat semua aktiviti dan program-program ni....  daripada orang semua tak kenal aku,  sekarang orang kenal aku dengan nama Tasha KUSDO....  daripada aku tak tahu cara nak buat paperwork, cara nak buat program,   now aku dah boleh ajar junior-junior.....   daripada kelab KUSDO ni kelab biasa-biasa je,  tapi boleh buat program sampai oversea.....


sekarang amanat yang pernah aku pegang dulu dah aku bagi dekat ketua kelab baru...   hopefully pimpinan yang baru ni boleh lebih naikkan nama KUSDO....  at least orang tahu wujudnya KUSDO ni dekat UKM....


*huhu...=( tacing pulak...  =__________= 







Allah Mengujiku. Pengalaman dibedah :(


Assalamualaikum..



can u guys imagine,  korang sedang disorong ke dewan bedah  tanpa family disisi dengan hanya ditemani 2 orang nurse??...  


ditambah lagi korang tak sempat pun nak kol mak korang sebelum tu coz tiba-tiba je nurse datang  suruh tukar baju bedah dan terus suruh korang baring atas katil yang boleh tolak tu untuk bawak ke dewan bedah....


tambah memilukan tengah korang sedih-sedih tak dapat kol family,  dengan cuak nak kena bedah, doktor tu pulak boleh salah cucuk urat yang untuk salur darah tu.... kalau sekali boleh except lagi, ni sampai 5 kali....  tangan kiri dah lebam sebab salah cucuk,  dia cucuk belah kanan pulak....


at that time aku sure korang hanya boleh mengalirkan air mata senyap-senyap sebab malu nangis dekat depan nurse tu kan??


same goes to me...


dekat blog lama aku ada cerita pasal aku sakit, tapi tak teruk sangat pun...  hanya perlu di bedah dan lepas tu ok dah...  sekarang pun dah normal balik...  sakit apa??  biarlah aku dengan family aku je tau...


pengalaman kena bedah ni aku rasa macam biasa je...  sakit??  sakit lagi tangan aku yang lebam kena cucuk tu...  kalau bedah tu ada ubat bius,  cucuk tu mana ada bius-bius,  main cucuk je...  kalau tak,  takkan sampai lebam tangan aku ni... aish, nasib baik dah hilang lebamnye,  kalau tak jatuh saham aku... hek.. hek.. =P


yang paling tak best nye bila kena berpantang...  dah kalah orang lepas bersalin...  tambah pulak mak aku yang jaga makan aku lepas operate tu...  memang hari-hari makan nasi dengan ikan bilis goreng je la alamatnye.... yang sakit hatinya diorang dapat makan sedap-sedap...  boleh pulak lepas aku operate tu kakak aku beli nasi ayam penyet pastu diorang makan ramai-ramai kat katil aku...  konon nak teman aku makan,  tapi diorang makan nasi ayam penyet,  aku makan nasi + sup tawar jenama hospital....  memang best la kan!!


so, jaga la kesihatan korang...  kang sakit tak dapat makan sedap-sedap pulak...  =D




Minggu Mesra Pelajar UKM

Assalamualaikum...



Minggu ni adalah minggu yang sangat sangat sangat busy sepanjang aku hidup kat bumi UKM ni...      tak pernah lagi aku rasa busy macam ni sepanjang kat sini...     semuanya gara-gara jadi pemudah cara (PC) sempena Minggu Mesra Pelajar....     orientasi untuk student baru UKM ....     hari-hari kena bangun pukul 6 pagi,  balik bilik pukul 3 pagi...     bila badan dah letih sangat, nak tidur pun tak boleh...  akibatnya setiap hari dapat tidur 2 jam je...  masuk hari ke-3 dah dapat selesema... silap haribulan masuk hari ke-5, student baru pulak kena jaga PC sakit....   nasib la labu!~




tahun lepas pun aku jadi PC jugak tapi hanya 2 hari je sebab lepas tu dah kena masuk hospital untuk operate...  dah setahun rupanya masa berlalu...  rasa macam sekejap je...  masa perkenalkan diri dekat adik-adik junior ni,  rasa macam pelik pulak bila cakap aku tahun 3...    dah senior rupanya...  tahun depan dah habis belajar...   huhu..    =____________=





orientasi kali ni aku kena pegang group 5 group Burung....   masa hari 1st orientasi,  aku rasa macam group aku ni tak sporting langsung... semua buat muka toyer je bila aku cakap...      rasa nak cepuk je sorang-sorang...     tapi rupa-rupanya toyer diorang ni berisi...   sepanjang pertandingan yang ada, group burung ni tak pernah lagi dapat markah curut...  selalunya tempat ke-2 or ke-3....  ok la tu kan.....    bangga aku sebagai PC diorang...      hihi=D







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...