Followers

Facebook Like Page dan Tutorial



nampak tak ada kelainan dekat Miss Purple Zone ni? nampak? tak nampak? nampak? tak nampak? hah, ulang tujuhpuluhempat kali sampai maghrib esok.



ni la dia. Miss Purple Zone dah ada page sendiri. kelass iollz. ekceli dah lama buat tapi baru nak tempek dekat blog ni. kalau siapa nak try buat. mai nak ajar sikit meh. caranya senang je. ikut step kat bawah ni.


1. Create Page anda dekat SINI. pilih Community dan daftar la macam biasa. 

2. Copy URL page yang korang baru buat tu. Then pergi SINI.

3. Korang isi detail macam bawah ni. URL tu isi la URL facebook page korang tu. Width and Height ikut kesesuaian dengan blog korang. yang lain ikut suke masing masing.


4. Tekan Get Code.

3. Pilih IRAME. Tapi kalau korang dapat macam bawah ni maknanya tak jadi. So kena tukar manual.


6. Tukar manual korang punya URL. Contohnya macam aku punya ni.


7. Dah dapat code yang betul, Copy dan Past dekat sini.
Dashboard -> Design -> Layout -> Add a gadjet -> HTML/JavaScript
8. Save n done!

senangkan? so, mari la ramai ramai like Page Facebook Miss Purple demi kesejahteraan nusa dan bangsa. >peace< 


1 comment:

eimah siti said...

ok...dah like...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...