Followers

New Baby In The House


Assalamualaikum..


There are new baby in our house. Dulu aku pernah cerita pasal kucing aku lahirkan baby selang tiga hari. About six month ago. Masa aku balik baru baru ni, diorang dah dapat adik baru. Dulu tiga ekor, kali ni pun tiga ekor. Produktif sungguh mak diorang ni. Tapi ntah sape bapak diorang tak tahu la. -,-'  Tiga ekor baby dulu dah besar. Yela, dah enam bulan. But sadly seekor mati kena langar n yang mati tu ialah baby yang lahir lambat dua hari tu. Dah la bufday sama dengan mak aku. Kecian!


dua ekor anak Nyotnyet. seekor lagi tuan lama Bani tengah pegang. siapa? no komen!


Masa family kitorang tengah berkabung atas kematian si kecik tu, ayah bawak balik penyeri baru untuk family kami. Haha. Ayat tak bole bla. It's rabbit!!  Two!! Ibu dan ayah rabbit. Seekor hitam seekor putih. Hitam aku panggil kopi, yang putih aku panggil susu. Walaupun hanyalah ibu dan bapak rabbit yang badannya besar gajah tapi still comel n kiut miut. Besar weh, letak dalam kandang kucing aku separuh penuh sebab bulu dia tebal. Potong buat carpet best juga.


memperkenalkan Encik Kopi dan Puan Susu

orang yang paling eksited terlebih semestinya adik aku. kononnya itu la impian dia dari dulu, nak bela rabbit. Padahal masa kecik dulu dia la yang bagi rabbit kitorang makan pucuk daun banyak banyak sampai gembung. Bajet dia tak lahir lagi la time tu. Buat buat tak ingat ler tuuee... aku pulak? eh, burger daging rabbit ada kan?  haha..


p/s : Jom pergi Sunway Lagoon

2 comments:

Puteri Afiqah said...

saya pun ada anak kucing jugak.. 4 ekor.. hihi :)

#comel je kopi dgn susu tu..

Dikbi Kamaruddin said...

x tahan bila miss purple sebut burger arnab..cute sgt la nak jd burger..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...