Followers

With New Spirit



Assalamualaikum


bermulanya sem baru maka bermulanya pertempuran terakhir bagi final years student menggenggam segulung ijazah...   waaaaa....  macam tak percaya je aku dah masuk tahun akhir....  rasa macam baru semalam daftar masuk UKM ni...



as usual,  hari pertama masuk sesi baru ni banyak gelagat baru yang kita boleh tengok...  student 1st year perempuan dengan baju kurung biru berserta kad matrik bergantung kat leher....  student 1st year lelaki berkemeja putih, bertai ukm berserta kad matrik digantung di leher...  student 2nd year dah up sikit kepala sebab dah jadi senior....  plus student tahun 3 pulak semua status tension je sebab takut final year subjek susah...



ni memang skema habis...!!


tu belum lagi campur dengan fashion-fashion baru yang tak dapat ditonjolkan masa cuti sem 2 bulan hari tu... tudung berkerawang, bermanik-manik penuh....  baju raya mengalahkan mak datin....  huaaaa....  badan-badan persatuan pun macam tau-tau je yang ptptpu masuk awal sem ni,  hari 1st pon dah panggil orang luar datang berniaga tudung, buku dan siap dengan pc fair lagi dekat sini...  aigoooo....  memang pandai menggoda....



akhir kata kepada semua insan-insan yang bernama pelajar....  ni aku nak share sikit adab belajar...  mari sama-sama kita amalkan ekkkkk...............  semoga beroleh kejayaannnnnn............   aminnnnn........







3 comments:

Cik Yaya said...

usaha tngga kejayaan..amin..mudah2an ye..^_^

siti naqiah said...

bace entry ni, teringat tyme belaja dolu..uwaa, rendu..btw, gud luck ye dear, all the best for your final year =)

Tinta Lana said...

Salam.

Time lana kat s.alam..1st week memang takda kelas salunya..dan waktu tu juga,ptptn dah kuar..so, kitaorg ambil kesempatan jenjalan ngan classmate shopping mall terdekat.

Tak leh blahnya, tokey2 kedai, "mai dik, masuk2 ada sale ni, pt dah kuarkan?"

Ciss..sabar jelah tokey2 ni..laju je nak cari untung (-_-) heeheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...