Followers

PTPTPU penipu..!!

Assalamualaikum..


hah, nampak tak tajuk geram kat atas tu....   erkkk,  memang aku tengah geram...  geram dengan PTPTPU!!  dah ramai dah orang cakap PTPTPU ni tipu tapi aku selalu back up sebab student yang pinjam PTPTPU ni selalunya memang bergantung kat benda alah ni....  kalau nak komplen pon kita still pinjam duit diorang....  tapi bila benda ni kena sebijik dekat batang hidung aku,  aku pun rasa geram sangat!!!!


mana tak geram,  total pinjaman keseluruhan aku RM21000...  means RM3500 setiap sem...  but setiap kali duit masuk,  aku tak pernah dapat tepat-tepat...  dulu aku tak perasan benda ni tapi start sem lepas banyak sangat komplen pasal PTPTPU ni,  aku pun rasa was-was pulak...  


so, sem lepas aku kol hotline PTPTPU ni nak tanya berapa kali dah WPP ditolak dari akaun aku...  sepatutnya 3 kali je kan RM500 satu sem...  sem lepas iaitu sem 4 aku kol,  diorang cakap baru 2 KALI....  lagi sekali nak highlightkan BARU 2 KALI!!!   aikkkk,  aku rasa macam setiap sem diorang tolak...  setiap kali duit aku masuk, baru sekali je capai RM2000...  yang lain harammmmmmm....  padahal yuran aku selalunya kurang dari RM1200....  yang lain mana hilangnya???


tak apa la,  aku tengok pulak sem ni....  ok, bila duit masuk je, aku kira-kira kalau dah tolak yuran n WPP duit tu still tak cukup RM11...  xpela,  RM11 je malas nak berkira sangat....  so, kiranya WPP aku settle la kan sem ni....   tapi bila aku kol balik PTPTPU untuk konfemkan balik berapa kali dah diorang tolak,  diorang cakap baru 2 KALI!!!  2 KALI tu ialah SEMESTER LEPAS dengan SEMESTER INI...  WTH???  aku kol sem lepas korang cakap dah 2 kali tolak, termasuk sem ni sepatutnya dah 3 kali....  nape pulak termasuk sem ni baru 2 kali??  


dah la pegawai yang bercakap dengan aku tu suara harammmmm menyombong....   macam tu ke cara layan orang yang tertulis dalam Piagam Pelanggan yang korang gantung kat dinding office tu??!! grrrr..........


dulu mungkin aku tak kisah sangat pasal benda macam ni sebab aku rasa macam orang dah bagi pinjam tu bersyukur je la....   tapi sekarang ni aku dah sedar duit yang kita pinjam tu nanti kita yang akan bayar balik....   kalau setiap sem aku dapat tak cukup dan total semua pun tak cukup RM21000, buat apa aku nak bayar banyak tu jugak...  dah la plus bunga lagi....  mangkau la kalau macam ni!!  memang lambat la aku kahwin sebab nak bayar duit pinjaman yang korang bagi tak cukup ni!!!


so,  kepada semua peminjam PTPTPU ni....   cek la sama ada duit yang korang dapat tu sama tak dengan jumlah yang korang pinjam....   nanti korang pun lambat kahwin macam aku jugak....huk3x!!   kepada sape-sape yang alami benda yang sama macam aku ni,  apa yang korang buat??=(



9 comments:

aisya said...

Eh, camne pulak sem lepas cakap tolak 2 kali, sem ni pun ckp 2 kali lg? Musykil di situ.. hmm

siti naqiah said...

dear awk blaja ktne eh? emm dlu kite blaja kt IPTS, kwn2 kite yg pnjm PTPTN tu sume mengadu hal yang sama, tp ekceli kolej kami yg potong and ada yuran tersembunyi..ni kata2 student yg pnjam PTPTN tu laa..just sharing

OnE_nIeZuKa said...

hai...

jemput ke my giveaway
http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

milopurple said...

tu la... xphm btoi la ptptpu ni..!!

milopurple said...

sy blajar kat ukm...mm, xtau la.. ada jugak yg ckp pihak bndahari ukm yg potong lebih tp bila dah kol ptptn tu n dia ckp putar belit mcm tu, dah tau la spe yg berbelit...huhuu..=(

LADY EMMA said...

sy bru nk future study, pnjam pt ni. takut lak.

Nurul Shafiqah Mohamad Sobri said...

sy br alami masalah tsebut..awak dapat balik x rm500 tu?

Nurul Shafiqah Mohamad Sobri said...

sy br alami masalah tsebut.. awak dpt balik x rm500 tu?

Miss Purple said...

tak dapat pun tp ada orang lain yg dapat balik..
mungkin xde rezeki saya.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...