Followers

Pilihanraya Kampus??=____=

Assalamualaikum...


semalam bukak-bukak smpweb ukm (tempat untuk student ukm daftar kursus online) keluar satu pop-ups...




ok fine!! pilihan raya kampus sudah bermula...  pada sesiapa student after school tu mesti tahu macam mana pilihan raya kampus ni dijalankan...  sepanjang 3 tahun aku duduk UKM ni baru sekali aku rasa suasana pilihan raya kampus ni tapi erkkkk....  baik tak payah buat la.....  =________=



from my experience last time, aku rasa pilihan raya kampus ni lagi extreme dari pilihan raya umum negara.....   if pilihan raya umum tu orang tua-tua or dewasa yang bertanding and whatever they did, mereka perlu berjaga-jaga sebab kalau tak berjaga-jaga nanti masuk tv terpangpang famous 1 Malaysia kan...  tapi pilihan raya kampus ni for university students....  and almost all university student adalah REMAJA...  can u guys imagine bila darah-darah muda ni fight to each other hanya untuk meraih undi... setiap hari pagi, petang , siang, malam berarak pergi setiap kolej, nyanyi lagu parti masing-masing, laung macam-macam, buat talk sambil fight each other....



nak dijadikan cerita kenangan pilihan raya kampus masa aku 1st year...   faham-faham la budak-budak first year ni mesti wajib ikut setiap event kan...  masa tu kolej buat talk untuk budak-budak hingusan yang tak tau pape ni cara-cara nak pangkah undi.... lepas tu parti A datang bagi talk pasal manifesto diorang and etc....  parti A ni bagi talk memang pengetua kolej benarkan sebab diorang dah hantar surat mintak kebenaran...  



masa tengah talk tu tiba-tiba parti B datang ramai-ramai macam gangster , buat bising kutuk-kutuk , laung macam-macam....  dan semua pihak pengurusan dah menggelabah sebab diorang datang ramai-ramai dan tak mintak kebenaran.....   at that time aku rasa nak lari je...  takut la apa-apa jadi... dah extreme sangat nanti bergaduh pulak.....erkkkk,,,   siyesly sangat menakutkan.....


harap-harap tahun ni perkara macam tu tak jadi lagi la....  ingat sikit tujuan sebenar kita datang u ni untuk apa...  ingat sikit macam mana bangganya parents kita masa hantar kita daftar dulu....  jangan sebab perkara-perkara macam ni, terlampau extreme sangat kat benda-benda ni sampai tersilap langkah,   nanti kena buang u pulak....  kesian kat parents kita kan....=)



p/s : entry ni tak ada kena mengena dengan politik ek....peaceeee...=)




6 comments:

Cik Yaya said...

ow..mcm tu ke pilhn rye dlm kmpus..
yaya xtaw pla..kolej biase...xde pilhn rye sume ni
huuu

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Cik milo! Hehehe. Sorry, lama tak mai sini :) Sihat?

Memandangkan lana alumni uitm..urm..Alhamdulillah..sepanjg lana study..tade benda pelik2.. cuma, kdg2 tu rimas, sebab banyak sgt kertas tergantung sana sini,hehehe.

eimah siti said...

macam scary ja...huhu

Irna ahmad said...

:)

aisya said...

mcm kenal je Parti A, Parti B ni.. baru kejap td Parti B dtg menyerbu. rasa nak marah pun ade. kot ye pun nk berkempen tolong la tgk2 parking kereta tu jgn nk menyusahkan org. dh la time tu baru nk keluar g carik mkn.. huhu

milopurple said...

a'ah..semak kan??membazir kertas je...=___=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...