Followers

Berkinja-kinja di Seoul Garden

Assalamualaikum...
Seoul Garden??  taman permainan ke??   haha...  sesiapa yang peminatsusahmati movie-movie korea ni mesti pernah pergi Seoul Garden kan??  kalau tak pernah pergi jangan la mengaku yang anda giler korea....   huaahuaaahuaaaa....=D  (mesti ramai peminat korea marah aku ni!!) 



dah nama pun Seoul mesti la tempat ni ada relate dengan korea kan...  Seoul Garden ni adalah restoran yang jual makanan or masakan korea...  untuk orang macam aku yang bila tengok cerita Family Outing baru rajin tunjuk muka kat dapur , jahanamkan barang-barang dapur mak aku untuk cuba masak sup telur ala Hyori , memang wajib la pergi Seoul Garden ni...  memang hilang kempunan anda...!!




Seoul Garden ni ada banyak cawangan....  ada dekat Penang , Mid Valley , Melaka...  yang aku pergi ni dekat IOI Mall , Puchong...  tempat dia sangat strategik...  naik eskalator dekat tempat parking terus jumpa restoran tu sebelah kanan...  dekat sebelah-sebelah tu ada tutty fruity dan macam-macam lagi...


bila dah masuk Seoul Garden ni korang mesti dah tak pandang semua benda-benda lain dah...  nak tahu kenapa??   sebabnya , dekat sini semua ada....  Seoul Garden ni guna konsep buffey macam dekat hotel-hotel tu...  korang masuk bayar RM35 lepas tu korang makan la banyak mana pun korang nak makan....  nak duduk situ dari pagi sampai malam pun tak ada sape nak marah...  


makanan dia kebanyakkannya grill dan steamboat...  korang ambik makanan-makanan mentah yang diorang dah sediakan dan masak sendiri dekat meja masing-masing...


tempat masak grill dan steamboat kat meja...  



meja untuk 6 orang makan...  macam nak buat kenduri...  =)


menu utama untuk grill dan steamboat ni adalah seafood , ayam dan daging....  ada udang besar-besar , ketam , sotong , kerang , lala dan banyak lagi....  masa ni la korang nak mencekikdarah seafood banyak-banyak tanpa mempedulikan masalah resdung korang...



daging pulak diorang dah siap perap dan ada macam-macam jenis...  ada beef coffee , curry , blackpepper dan macam-macam lagi...  kalau lapar sangat ada sedia jugak nasi putih , nasi goreng dan macam-macam lagi...  tak ketinggalan ada sayur-sayuran like salad , kangkung , bayam dan desert seperti aiskrim dan ABC....



dan kalau dah pergi restoran korea mesti la kita nak try kimchi kan...  yeaa....  kimchi pun ada dekat sini tapi bagi orang yang tekak sambal belacan macam aku ni bila makan kimchi rasa nak muntah...  dekat kimchi ni ada rasa something yang kuat dan mmmmm....  tak tahu macam mana nak explain tapi memang tak sedap....=_____=





kalau dah lapar sangat bole masak ball-ball tu dulu sebab daging dan lain-lain kena tunggu lama sikit... 


makan gaya korea sikit...=)


muka-muka buruk lantak.... =*


balik-balik baju tudung semua bau asap je...  =_____=


p/s : lepas ni aku nak bukak Gangnam Garden pulak la...  agak-agak ramai tak yang nak datang??  =)

3 comments:

Cik Yaya said...

wahh beshnyer...tp nak msk tu yg mls..haha..
tp g ngn kengkawan rmai ok la kan..meriah sikit ^_^

aisya said...

dari dulu2 lagi nk g tapi susah nk carik masa terluang ni.. huhu

.:: sya ::. said...

waa...yummy...bila la nk sampai ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...