Followers

Running Man vs Family Outing




Mesti ramai dekat sini peminat-susah-jangan-mati Running Man kan?




-->  Suka tengok muscle Jong Kook yang tersembul sembul beserta suara halusnya mengalahkan suara nyamuk.

-->  Menyampah dekat Haha yang suka perasan budak budak padahal umur kalah bapak kepada bapak bapak budak.

-->  Double menyampah pada Gwang Soo sebab suka buat kianat pada member member RM yang lain. Dah la tinggi macam bapak zirafah dekat Zoo Taiping. Jeles orang orang yang kurang tinggi ni.

-->  Kesian pada Suk Jin sebab dia dah tua dan sangat lemah tapi nak tunjuk hebat supaya anaknya tak rasa malu kalau dia kalah.

-->  Admire dekat Kang Gary yang super duper cute, comel, kelakar, fantastik de boom bass tikkk nya.

-->  Suka pada Song Ji Hyo sebab kulit dia cantik, hebat, ganas tapi sangat comel pabila bersama Gary.

-->  Sayang pada Jae Suk yang sangat sangat baik hati, penyayang dan diminati oleh para orang orang tua.


Cukup tujuh tak? 1 2 3 4 5 6 7 ok cukup!


Anda anda dan anda yang suka Running Man ni, tahu tak variety show Korea, Family Outing? Cerita ni before RM lagi. Kalau tak pernah tahu kewujudan cerita Family Outing ni, sila la download segera, cepat, pantas, sekarang.


Family Outing ni siyesly lagi cool dan best. Dalam variety show ni, diorang pergi ke kampung kampung pendalaman, diorang tolong tuan rumah yang kebanyakkannya orang tua tua ni jaga rumah diorang sementara tuan rumah ni bercuti. Dalam masa yang sama diorang buat kerja kerja yang tuan rumah tu sediakan dan main game.




Peneraju utama semestinya Jae Suk National MC. Yang lain ada Lee Hyori, Kim Jong Kook, Daesung Big Bang, Soo ro, Ye Jin, Chung Hee dan lain lain beserta tetamu jemputan. Yang bestnya, diorang banyak panggil ahli Big Bang. Kelasss kau limahh.


Dalam cerita ni, diorang banyak ketengahkan pengetahuan tentang pendalaman Korea. Macam mana diorang tuai padi, tangkap ikan dekat laut, buat beting beras, memancing, cari abalone dan macam macam lagi. Boleh timba ilmu sebakul sambil gelak guling guling.


Dan semenjak aku melekat repeat tengok cerita ni tujuhpuluhsembilan kali sehari, aku makin suka memasak. Yes! Jangan cakap cerita Korea tak bagi pengajaran berguna. Itu semua dusta belaka. Bila layan cerita ni, kita dapat tengok macam mana orang Korea masak, dan paling tak tahan tengok diorang makan macam sedap nak mampuihh. Memang menguji kesabaran dihati. Tambah tambah diorang makan pakai chopstick nampak macam lebih sedap. So hasilnya....





2 comments:

Paly said...

paly sempat donlod hmpir sume episod FO ni, ade gak trtinggal tp sikit jer.. bg paly, FO bes dr RM :)

#byk ulang tngok FO dr RM kalau time free, hehe

Huszaini Haron said...

Adik saya suka giler tengok cerita nih! huhuhu

terima kasih yer add link blog kat belah kanan tuh! terharu!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...