Followers

Naluri Keibuan Terserlah




Sepanjang 2 minggu duduk Guest House PERHILITAN dekat Kuala Gula hari tu, hampir setiap hari kami masak sendiri. Tanpa skill skill yang pakar seperti Master Chef, skill TENGOK mak masak hari hari sambil potpetpotpet gosip pasal jiran tetangga sangat berguna di masa kecemasan.


Barang keperluan semua Abang Faiq beli, aku sebagai ketua tukang masak, bersama dua orang co tukang masak, Madi n Basyi. That's one of my dream, nak tinggal di rumah dengan kawan kawan, masak sendiri dan makan ramai ramai. i love it!



Dan bila dipertanggungjawabkan masak untuk orang lain makan ni, secara tak langsung terbit naluri keibuan dalam diri sendiri. (cewaahhh...) tolak isu gatal nak kahwin ketepi. Otak muda belia remaja ni dah mula berfikir macam mak mak pulak. Now i realised macam mana surirumahtangga a.k.a mak mak fikir bila menjelang tengahari.


"Kacang buncis ada, sayur kangkung ada, nak masak apa ye?"

"Hmm, semalam dah masak ayam masak cabai, hari ni nak masak apa pulak ye?"

"Masak banyak ni je, cukup ke untuk makan malam sekali ek?"
 
Dan rasanya ni dah boleh suruh ayah ambilkan surat permohonan nikah siap siap. -,-'


1 comment:

ishy77 said...

haha..sangat terserlah keibuan tu...dah feeeling2 nampak..hikhik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...