Followers

Husin, Mon dan Jin Pakai Toncet
- Sinopsis filem Husin, Mon dan Jin Pakai Toncet -Beberapa tahun selepas kejadian "Hantu Kak Limah" Husin yang bankrap akibat ditipu skim cepat kaya telah kembali semula ke Kampung Pisang. Di Kampung Pisang, Husin berjumpa semula dengan geng-geng yang lamanya dan juga Mon, wanita yang mula-mula mengisi taman hatinya semasa Kampung Pisang di landa Zombi dan penyebab kepadanya hendak berjaya walaupun tidak mempunyai SPM.Namun beberapa hari selepas itu Kampung Pisang telah dilanda sesuatu perkara yang aneh. Nampaknya sejarah misteri seratus tahun dulu berulang kembali. Kejadian kehilangan lelaki-lelaki teruna di Kampung Pisang kembali menghantui. Dalam kekecohan itu, Kak Limah yang sudah pulih sepenuhnya sibuk merancang rombongan ke Singapura dan menawarkan Husin menjadi pembantunya.Namun begitu, masalah menjadi semakin rumit apabila Husin sendiri telah didapati hilang dirumah oleh Usop dan kawan-kawannya. Kesan yang tinggal hanyalah bekas bungkusan Maggi dari Singapura.


....Sempena semalam mula tayang filem ni di wayang dan dengan anggapan khamis hari bekerja, maka aku pergi tengok filem ni. Tapi sangkaan tak ramai orang memang meleset, hasilnya hambik kau. Dapat tempat duduk di barisan kedua dengan keadaan skrin besaq gedabak terbentang depan bijik mata. Duduk melangut ke langit, keluar keluar senget leher tiga jam.

Tapi semuanya sangat berbaloi sebab puas bergelak ketawa dalam panggung. Dari mula start, sampai habis, sakit perut den. Walaupun kebanyakkan lawak sama macam HKLBR dulu. Tapi ada yang dia dah upgrade sikit.


Kalau dulu lari tunjuk muka dan tangan je, tapi edisi baru ni lari dengan moto tayar belakang terangkat. Paling tak tahan kereta yang Awie naik tu, sampai pintu pun tertanggal. And bila Pak Abu cerita pasal tahun 1969. Ahaaha. Selepas tahun 1968, sebelum tahun 1970. Belum masuk tahun 1971. Memang panjang la cerita dia.Tapi kalau Johan ada, maybe lebih seronok. Dalam HMJPT ni banyak sangat pelakon tambahan baru. And kawan aku cakap, cerita sambungan lepas ni diorang shooting dekat Gerbang Malam Ipoh pula. Ni yang tak sabar ni. :-)No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...