Followers

Cerita Langkawi #3 : Kereta Kabel Langkawi



Assalamualaikum.
And well hello dear...




Salah satu benda yang wajib buat kalau ke Langkawi semestinya naik Cable Car Langkawi. Kereta Kabel terpanjang dan tertinggi tuh. Walaupun dah berapa kali naik kereta kabel kat genting, tapi still rasa kereta kabel langkawi ni paling mengancam nyawa dan sanubari diri sejagat. Malas nak cerita panjang, kita layan gambar je la ek.




Cable Car tu yang nampak kecil atau saya yang besar sangat? Macam muat untuk seorang je kan?



tapi ni nampak luas pulak. -,-




Tinggi tak? tinggi tak?




And the view up there, Subhanallah. Sangat sangat cantik. Dikelilingi laut seluas luas alam. Nampak pulau pulau keliling Langkawi ni. 




Paling cantik, awan dan langit kat atas tu. Sangat amazing.





Picture that i love the most. Smart kan? Kecuali mamat mamat kat atas tu. Tak sedar langsung bila masa diorang interframe sekali.




Cable Car Langkawi ni lokasi dia dekat Oriental Village. Dekat kawasan sekeliling ni ada banyak kedai cenderamata dan lanskap yang cantik untuk tangkap gambar.




So, kalau nak shopping pun boleh dekat sini. Kedai bebas cukai pun ada di sini. 


And one more....




I don't know when they go to this place. But siyesly, kau cakap kau pergi korea pon orang percaya. Winter Sonata tu. Korean village sangat khon. Mihmih.


2 comments:

combi said...

dah naik jgk :p

Mimie Najib said...

bestnyaaa...bila la nak merasa ke langkawi ni..hehehe..ke minta time hnymoon kut.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...