Followers

Biskut Hijau??

Assalamualaikum...



oleh kerana kakak aku ni terlebih rajin tahun ni, semua kuih raya dia yang buat... mak aku just tambah biskut bakar n kerepek-kerepek je dan aku tambah sikit biskut raya yang aku beli dekat Masjid India...


sebelum tu aku nak bagi tahu yang cerita ni ialah cerita membahan macam cerita ayam pencen vs mak mertua..    tapi ni edisi raya punya..=D


masa hari first raya tu, Mr Oren dengan 2 orang kawan dia datang beraya kat rumah aku... dekat dalam balang biskut raya kat atas meja dah tersusun biskut-biskut raya yang kakak aku buat plus biskut bakar kaler hijau yang mak aku beli... hanya BISKUT BAKAR kaler HIJAU tu je BELI bukan kakak aku buat yek..  yang lain semua kakak aku buat!!


tengah rancak bersembang dan tetamu-tetamu tengah menjamu selera,   mak aku pun bagitau dekat Mr Oren yang semua biskut raya tu kakak aku yang buat...  Mr Oren pun macam wow la... cehhh....  pastu tiba-tiba Mr Oren cakap 'biskut hijau ni sedap la'...    mm,...   biskut HIJAU?? BISKUT BAKAR?? biskut yang mak aku BELI??  haha... aku dengan family aku gelak la...  Mr Oren tak tahu yang biskut tu je mak aku beli...  maknanya biskut yang kakak aku buat banyak-banyak tu semua tak sedap la... 
kuang... kuang.... kuangg.....



2 comments:

~Budak Merah~ said...

alalaala, cian kat kakak, hehe!

man said...

slmt hari raya..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...