Followers

Taman Jepun di Ipoh, Perak



Sabtu lepas, my family semua pergi ambil adik dekat UM dan aku sangat malas nak ikot tapi tak nak duduk rumah. So, Mr Oren ajak keluar jalan-jalan. Dah puas jalan merata, kitorang decide nak pergi lepak dekat Taman D.R. Seenivasagam, Ipoh


Taman DR ni masa zaman my mom sangat femes. Tapi sekarang orang lebih suka pergi Taman Polo. Aku pun tak pernah betul-betul jalan dekat dalam ni. Selalunya pusing dekat luar je. So, aku tak pernah tahu pun kewujudan Taman Jepun dekat dalam ni. 




Ni la pintu masuk Taman Jepun ni. Taman ni kecil je, nak pusing pun sekejap je. Tapi cantik kalau nak buat fotoshot dekat sini sebab tengah-tengah dia ada kolam dan jambatan. Tepi-tepi pula ada sungai kecil yang banyak ikan tilapia dengan keli afrika. 




Macam ni la dekat dalam dia. Dalam ni banyak pokok dari Jepun dan tugu batu. Yang aku kenal pokok buluh kecil-kecil yang panda makan tu je la. Gambar-gambar kat atas ni semua ihsan pakcik google sebab gambar semua dalam fon orang lain. :)


Pagi tu juga ada Ipoh International Waiters Race dekat Taman DR ni. Tapi masa kitorang sampai tu dah habis dah. Tak sempat nak cuci mata tengok waiter-waiter hensem berlumba. Mihmihhhh :D


4 comments:

najiah shaharain said...

wah!!yeker..nnt nk pergi jugak la ..x tau pun ada wujudnya taman jepun nie:)

~cik atin~ said...

laaa. baru taw ade tempat nih. 6t datang perak. bleh la singgah sini.. he3

Nurul Farahizzati said...

wah.. cantik.. nnt turun taiping, nak pergilah.. ada pokok sakura tak? hehehe..

Aida Ismail said...

Ohhh kat Perak pun ada jugak ek. :) Pernah tahu yang kat Bukit Tinggi, Pahang tu je. Tapi namanya bukan Taman Jepun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...